![]() Valkoisen smokin aika voi olla taas kulman takana kiitos James Bondin, joka käyttää tyylikästä Tom Fordin suunnittelemaa valkoista smokkia uudessa SPECTRE-elokuvassa. Valkoista variaatiota smokista näkee myös yhä useammin punaisilla matoilla mm. David Beckhamin kaltaisilla tähdillä, jotka rikkovat tyylisääntöjä onnistuneesti. Mutta miksi valkoinen smokki on niin harvinainen?Valkoinen smokki nousi suosioon 70-luvulla diskon tahdittamana. Ne myös katosivat ja haudattiin hyvin nopeasti diskon mukana, josta lähtien valkoinen smokki on ollut tabu. Se on yksi suuria miesten pukeutumisen "Ei" (paitsi trooppisissa maissa, joihin Suomi ei valitettavasti kuulu ;) ). Ehkä sääntöjä ja tyylipoliisien terroria tärkeämpää on kuitenkin se, että valkoinen smokki on todella haastava toteuttaa hyvän maun mukaisesti. Se näyttää helposti halvalta ja tyylittömältä. Alla on muutamia kuvia smokeista ja meidän mielipiteemme siitä, mikä näyttää hyvältä ja mikä ei. Jos olet kanssamme eri mieltä, pääset ongelman ytimeen. Jared Leton kokovalkoinen smokki mustilla kauluksilla ja yksityiskohdilla on vahva ei. Muut kuvat ovat meidän makuumme. Yksinkertaisia ja hienovaraisia toteutuksia. Teknisesti valkoinen smokki noudattaa smokkikoodia. Ainoa ero on takki, jossa mustan tekstiilin sijaan käytetään valkoista ja mustan silkkisatiinin sijaan valkoista/ luunvalkoista (liepeet, taskujen yläkulmat ja napit).
Valkoisen smokin istuvuuden pitää olla kohdallaan. Takin ei tarvitse olla slim-fit, mutta kaikkien kriittisten paikkojen tulee olla juuri, eikä melkein. Valkoinen takki ei anna mitään anteeksi. Olemme tehneet smokkeja seuroille, esiintyjille ja sulhasille. Kun smokin pitää minimalistisena ja smokkikoodia kunnioittavana ovat valkoiset smokit parhaimmillaan todella tyylikkäitä ja hyvällä tavalla massasta eroavia. Jätä kaikki ylimääräinen pois ja pidä takki hillittynä ja vältä valkoisia housuja. Pääpointtimme on tämä. Kunnioita suurinta osaa smokkikoodin säännöistä. Älä tee itsestäsi tyylittömän näköistä soveltamalla liikaa. Valkoinen takki on jo riittävä irtiotto, kunnioita muissa valinnoissasi perinteitä. Älä myöskään käytä valkoista smokkia tilaisuuksissa, jos et ole täysin varma että valkoinen smokki on hyväksyttävä. Et halua tuntea itseäsi ulkopuoliseksi. Muista hyvä istuvuus ja tyylikäs minimalismi ja voit olla yksi niistä, jotka toteuttavat valkoisen smokin onnistuneesti. Sinua voi myös kiinnostaa: Smokki - Lyhyt oppimäärä, jossa kerromme mm. vaate vaatteelta mitä smokki koodi tarkoittaa.
0 Comments
Birdseye eli linnunsilmä on erinomainen valinta lähes jokaiseen tilaisuuteen. Se on muutaman pykälän pelkistettyä yksiväristä (solid) rennompi, mutta ei liian rento ollakseen sopimaton toimistoon. Birdseye toimii myös yksiväristä pikkutakkia paremmin rentona irtotakkina farkkujen ja chinojen kanssa. Kuosi toimii ehdottomasti parhaiden tummissa väreissä. Vaaleissa väreissä kuosi on niin tiiviisti kuvioitu, että se pahimmillaan sattuu silmiin läheltä katsottuna (tummissa väreissä tätä ongelmaa ei koskaan ole). Tummanharmaa tai tummansininen birdseye puku kertoo käyttäjän mausta ja halusta erottua äärimmäisen hienovaraisesti, mutta tyylikkäästi muista puvun käyttäjistä. Kuosina birdseye on noussut yhdeksi suosikeistamme. Se ei ole yhtä pelkistetty kuin yksivärinen ja siinä on syvyyttä ja rikkautta, joka tekee kuosista todella miellyttävän käytössä. Jos kuosista pitää sanoa jotain pahaa, on se tämä:
Niin monikäyttöinen kuin birdseye onkin, se ei ole paras kuosi yhteenkään tilaisuuteen. Se on kuin monitoimityökalu. Se on hyvä jokaisessa käytössä, mutta ei paras mahdollinen mihinkään tilaisuuteen (paitsi ehkä bisnes casual käyttöön). Birdseye on mahtava valinta toiseen pukuun. Siitä saa valtavasti käyttökilometrejä ja se on loistava lisä yksivärisen tummanpuvun rinnalla. Tummanharmaasta on tullut bisnespukeutumisen standardi ja se on tummansinisen (ja mustan) puvun rinnalla ylivoimaisesti yleisin puvun väri. Harmaa on värinä neutraali, eikä sillä ole väripyörässä vastaväriä. Tämä tekee harmaasta joustavimman ja helpoimman värin käytössä. Pukuna tummanharmaa on kuin kanvaasi, jolle voi luoda lähes millaisen tyylin kuin haluaakin. Voit luoda uskomattoman formaalin tyylin yhdistämällä tummanharmaan puvun valkeaan paitaan ja tummaan kravattiin. Toisaalta rento kauluspaita, ei kravattia ja avonainen tummanharmaa takki on todella rento ja tyylikäs bisnes casual tyylin asu. Tummanharmaa toimii lähes kaiken kanssa ja se on myös asteen tummansinistä tyylikkäämpi esimerkiksi pikkutakkina farkkujen kanssa käytettynä. KäyttöVuodenajat: Läpi vuoden Tilaisuudet: Häät, hautajaiset, illanvietto, bisnes ja bisnes casual. Ei kuitenkaan sovellu kun vaaditaan musta pukukoodia. Ruusut+ Koska toimii kuin kanvaasi, voit käyttää tummanharmaata pukua useana päivänä viikossa ilman ”aina sama puku” mainetta. + Toimii lähes kaikissa tilanteissa. + Klassinen ja turvallinen valinta, joka ei poistu muodista. + Toimii sekä pukuna, että pelkästään pikkutakkina/ housuina. Risut - Jos haluat tuoda persoonallisuuttasi vahvemmin esille tai erottua selvästi joukosta, ei tummanharmaa puku mahdollista tätä. Tummanharmaa puku on mielestämme ylivoimaisesti hyödyllisin ja monikäyttöisin puku. Se joustaa tilanteeseen kuin tilanteeseen on tyylikäs ja elegantti. Se sopii niin nuorille kuin vanhoille ja näyttää hyvältä! Panosta tummanharmaaseen pukuun ja pidä huolta että se istuu hyvin. Tämä on tärkein pukusi! Entä musta puku? Musta puku mielletään enemmän ja enemmän vain ja ainoastaan hää- ja hautajaispuvuksi, joka ei ole suositeltava työhön tai vapaa-aikaan. Kun haluat mahdollisimman yleiskäyttöisen puvun, valitse tummanharmaa. Jos kolmiosainen puku näyttää tyylikkäältä lue täältä lisää siitä milloin kolmiosainen puku on oikea valinta ja millaisia variaatioita siitä voi ja kannattaa käyttää.
Kaksirivinen puku on tehnyt hidasta, mutta näyttävää uudelleen nousua. Eikä mikään ihme; Kaksiriviset puvut ovat todella tyylikkäitä. Kaksirivistä pukua voi käyttää täsmälleen samoissa tilaisuuksissa kuin normaalisti käyttäisit perinteisempää yksirivistä pukua, mutta se koetaan joskus hiukan formaalimmaksi tai “keikarimaisemmaksi” kuin yksirivinen puku. Tämä mielessä pitäen emme suosittele kaksirivisen käyttöä joka päivä. Kaksirivinen pikkutakki korostaa käyttäjänsä hartioita ja kaventaa vyötäröä luoden maskuliinisen siluetin. Vartalolta kaksirivinen puku ei vaadi valtavasti, mutta se ei ole hyvä valinta raskasrakenteisille miehille, sillä puku leventää käyttäjäänsä visuaalisesti, luoden epäimartelevan illuusion. Miksi kaksirivinen puku näyttää vanhalta?Kaksiriviset puvut olivat kovassa suosiossa 1930-luvun puolestavälistä 1950-luvun loppuun ja uudestaan 1980-luvun puolivälistä 1990-luvun puolivälille. Kyseisinä aikoina leikkaus oli raskas, hartiatoppaukset suuret ja leikkaus asteen pussimainen. Nämä “vanhat” leikkaukset ovat juuri ne, mitä olemme elokuvissa nähneet ja miksi monella on automaattisesti huono reaktio kaksiriviseen pukuun. Nykyinen leikkaus on kuitenkin merkittävästi erilainen. Takit ovat kapeampia ja lyhyempiä. Hartiatoppaukset on huomattavasti aiempaa ohuemmat ja hihojen istutus on entistä lähempänä kainaloa. Leikkaus pitää vanhan eleganssin yhdistäen sen moderniin minimalismiin. Alla olevat kuvat tuovat eroa hiukan esiin. |